Papp Péter

színész

Márton László rémbohózatában a pap szerepében tűnt fel először

Ő az aki a rendező tudta nélkül mindennek utánanéz…

Márton László rémbohózatában a pap szerepében tűnt fel először. A pap ebben a darabban sok funkciót betölt túl a lelkiségen talán túlzottan komolyan is veszi feladatát rengeteget ostorozza a vizgyörki népet már a darab elején, s később természetesen megtudjuk miért.
Péter szintén ifjú titán, érzékenysége és lelkesedése a feladatok iránt teszi őt izgalmas színésszé. Ő az aki a rendező tudta nélkül mindennek utánanéz és utánaolvas ami egy darabbal kapcsolatos, tájékozottságát beépíti szerepeibe, megpróbálja feltérképezni hogy megkapott szerepe hogyan képződik le benne.
Legutóbb Dorde Lebovic szerb író Ezredik éjszakájában játszotta el HEP szerepét, s a fentebbi sorokból kiderül sokat beszélgettünk a darab mondanivalóiról és szereplők mozgatórúgóiról.

Munkái, szerepei

2015. április 28.
Márton László: Lepkék a kalapon-rémbohózat – Baán Gábor, vizgyörki lelkész
2015. november 4.
Dorde Lebovic: Az ezredik éjszaka – HEP

Dorde Lebovic: Az ezredik éjszaka

Dorde Lebovic műve szürreális játékra szólít.. A két barát Hap és Hep története ott kezdődik amikor munkából hazafelé menet folyton arról beszélnek,hová is tart az életük és a világ, nap mint nap ugyanazok a kérdések, válaszok és félelmek kerülnek elő....

bővebben

Márton László: Lepkék a kalapon

Egy régi szép történet elevenedik meg a színpadon legalábbis, a 19. századvégi nyitóképünk, amit bemutathatunk, ezt ígéri, balsejtelmünk azonban fokozatosan kap erőre, miközben figuráink életre kapnak. Aprólékos lélektani ábrázolásra azonban nincs idő, úgy...

bővebben