Németh György Attila

színész

A Lepkék a kalapon-ban játszik Velünk elöször

Sokoldalú, táncol is, és verset is mond ha kell és a slampoetry mozgalom is fontos számára

A Lepkék a kalapon-ban játszik Velünk elöször. Ő az aki kíméletlenül végigrágja magát egy szerepen, beszélget róla, kérdéseket tesz föl, mozgatórugókat keres. A magánéletben is sok téma érdekli, jó vitapartner ha színházról van szó és pontossága is nagyon fontos számunkra. Sokoldalú, táncol is, és verset is mond ha kell és a slampoetry mozgalom is fontos számára maga is műveli.
A rémbohózatban Rozgonyi a terménykereskedő szerepében félelmetesen ügyesen ragadja meg a figura dühét és brutális őszinteségét az igazságtalanság és a romlottsággal szemben.

Szerepei

2015. április 28.
Márton László: Lepkék a kalapon – rémbohózat-Rozgonyi terménykereskedő

Márton László: Lepkék a kalapon

Egy régi szép történet elevenedik meg a színpadon legalábbis, a 19. századvégi nyitóképünk, amit bemutathatunk, ezt ígéri, balsejtelmünk azonban fokozatosan kap erőre, miközben figuráink életre kapnak. Aprólékos lélektani ábrázolásra azonban nincs idő, úgy ahogy a valóságban sincs már, bohózatunk színpadán sincs, ebben a törékeny porcelánvilágban a fokozatosság helyett sebes fordulatokkal bontakozik ki a szerelmi háromszög, a világfájdalom, a melodráma, az infantilizmus s mindezekhez bizonyos mellékszálak is gyorsan felzárkóznak. „KLÁRI Megállj csak, jön a Radiszló, majd ő lesz az új apukád, és lerágja mind a két füledet! MARIANN Nincs is Radiszló!” „STIFTER Amibe lábukat rakták? Micsoda szokás! Kultúrember nem kiengedi magából a disznót, hanem rázár ajtót, és oktatja, neveli.” Az a világ látható ebben a bohózatban, amit Isten kalapjának nevezünk. Szereposztás: Spangenberg Radiszló, császári és királyi korlátnok: Kosztolányi József Baán Olga: Rácz Tamara Baán Viktor: Lipták László Baán Márta: Péterffy Andrea Baán Mariann: Vecsernyés Viktória Baán Klári: Molnár Kinga Baán Mili: Nógrádi Claudia Baán Gábor, vizgyörki lelkész: Papp Péter Tax Iván, bocsári földbirtokos: Gargya Balázs Stifter Adalbert, orvos: Spitzer Jenő Dahó Sámuel, vizgyörki néptanító: Tóth Csongor Pillér Gábor, bocsári parasztlegény: Hardi Csaba Rozgonyi, terménykereskedő: Németh György Attila Dahó Ágnes: Bene Barbara Díszlet-jelmez: SZESZ-Délikert Színház Plakátdesign: Szögi Tamás Fény-hang: Horváth Attila Rendezőasszisztens: Kondor Alexandra Rendező: Varga Norbert Prev123Next... tovább