Keresztes Tímea

táncos, színész

2015-ben Dorde Lebovic művében, a varázsló szerepében láthattátok először

Táncos, elsősorban ezt tekinti elsőként önkifejezési formájának

2015-ben Dorde Lebovic művében „az ezredik éjszakában a varázsló szerepében láthattátok először. A mű eredetije tündérmeseként lett megírva a rendező kérése az volt hogy rugaszkodjunk el ettől az értelmezéstől, ezért a varázsló egyszerre testesíti meg azt a démont aki a földet nézve szomorú lesz, megérkezése fizikai valójában ezért merőben rémisztő és ugyanakkor mindazt megtestesíti amit rossznak, rémisztőnek gondol a földön, ahogy az emberek egymásra tekintenek. Timi táncos, elsősorban ezt tekinti elsőként önkifejezési formájának, tanít egészen kicsiket táncolni és mindamellett a Kamakiri Dance Company oszlopos tagja is.
A színészet azonban ugyanúgy érdekli, belekérdezős és átrágja magát a szerepen, fontosnak tartja hogy a darab első pillanatai a nyitóképpel a lehető legpontosabban fejezze ki a démon megérkezésének és fájdalmának mozgatórugóit a tánc nyelvén.

Szerepei

2015. november 4.
Dorde Lebovic: Az ezredik éjszaka-színmű-Varázsló

Dorde Lebovic: Az ezredik éjszaka

Dorde Lebovic műve szürreális játékra szólít.. A két barát Hap és Hep története ott kezdődik amikor munkából hazafelé menet folyton arról beszélnek,hová is tart az életük és a világ, nap mint nap ugyanazok a kérdések, válaszok és félelmek kerülnek elő. Félelmeikre és kérdéseikre talán válaszul megjelenik egy varázsló s fölajánlja azt a komoly emberfeletti lehetőséget ami után már semmi sem lehet ugyanaz mint előtte… talán… Szereposztás: Hap: Hadzsy János Hep: Papp Péter Varázsló: Keresztes Tímea Koreográfus: Rózsa Miklós Fény-hang: Horváth Attila Diszlet-jelmez: SZESZ Rendezőasszisztens: Kondor Alexandra Rendezte: Varga... tovább