Bene Barbara

színész

A Lepkék a kalaponban Márton László darabjában láthattátok először

Lelkesedése és kedvessége a próbáinkon is fontos és átragad ránk.

A Lepkék a kalaponban Márton László darabjában láthattátok először a tanító úr lányának szerepében aki félkarú de mégis csinos és áldozatául esik szépségével, és naivitásával együtt a a szinte csak felrajzolt emberi roncsok világának. Rövid jelenléte a színpadon ebben a darabban hangsúlyos mert törékenyen és szépen ábrázolja azt a kislányt akit pontosan emiatt kell elrontani ahogyan a szerző és a rendező elképzelte. Lelkesedése és kedvessége a próbáinkon is fontos és átragad ránk.
Rá illik talán legalábbis egyelőre hogy a kis szerep, a kevés szöveg is szerep és feladat, s ugyanolyan fontos mint bármelyik másik, sőt ebben a helyzetben kell és lehet igazán izgalmasat alkotni a színésznek.

Szerepei

2015. április 28.
Márton László: Lepkék a kalapon – rémbohózat

Márton László: Lepkék a kalapon

Egy régi szép történet elevenedik meg a színpadon legalábbis, a 19. századvégi nyitóképünk, amit bemutathatunk, ezt ígéri, balsejtelmünk azonban fokozatosan kap erőre, miközben figuráink életre kapnak. Aprólékos lélektani ábrázolásra azonban nincs idő, úgy ahogy a valóságban sincs már, bohózatunk színpadán sincs, ebben a törékeny porcelánvilágban a fokozatosság helyett sebes fordulatokkal bontakozik ki a szerelmi háromszög, a világfájdalom, a melodráma, az infantilizmus s mindezekhez bizonyos mellékszálak is gyorsan felzárkóznak. „KLÁRI Megállj csak, jön a Radiszló, majd ő lesz az új apukád, és lerágja mind a két füledet! MARIANN Nincs is Radiszló!” „STIFTER Amibe lábukat rakták? Micsoda szokás! Kultúrember nem kiengedi magából a disznót, hanem rázár ajtót, és oktatja, neveli.” Az a világ látható ebben a bohózatban, amit Isten kalapjának nevezünk. Szereposztás: Spangenberg Radiszló, császári és királyi korlátnok: Kosztolányi József Baán Olga: Rácz Tamara Baán Viktor: Lipták László Baán Márta: Péterffy Andrea Baán Mariann: Vecsernyés Viktória Baán Klári: Molnár Kinga Baán Mili: Nógrádi Claudia Baán Gábor, vizgyörki lelkész: Papp Péter Tax Iván, bocsári földbirtokos: Gargya Balázs Stifter Adalbert, orvos: Spitzer Jenő Dahó Sámuel, vizgyörki néptanító: Tóth Csongor Pillér Gábor, bocsári parasztlegény: Hardi Csaba Rozgonyi, terménykereskedő: Németh György Attila Dahó Ágnes: Bene Barbara Díszlet-jelmez: SZESZ-Délikert Színház Plakátdesign: Szögi Tamás Fény-hang: Horváth Attila Rendezőasszisztens: Kondor Alexandra Rendező: Varga Norbert Prev123Next... tovább