A Szoba Színház és a SZESZ bemutatja: Az utolsó tangó…

IV. évad (2006/2007)

Vékony falak, repedések; homályos képek, hangfoszlányok. No, és persze szomszédok, akik mindezek cselekvő vagy szenvedő alanyai. Mert ismerjük a képet: a panelokban, a társasházakban, a régi bérházakban. És egy idő után ezeket a szomszédokat elkezdjük megismerni a töredékek által – amelyeket néha ki is egészítünk, sokszor az ő tudtuk nélkül.
Ők meg csak emelik a falakat, takargatnak, és megpróbálják ezt a fogalmat belepréselni eredeti jelentésébe, ami annyit tesz: MAGÁNÉLET.
Igen ám, de van itt egy bökkenő.
Az emberi kapcsolatok milyensége. A „szomszédiság” mértéke.
Mert nem mindenkivel folyosó köt össze. Van akivel emlékek, van akivel munkaviszony, van akivel vér és van, akivel kőkemény érzelmek; legyen az szerelem, szeretet vagy szexuális vonzódás. Mert ilyenkor kapcsolatot kell teremteni, és ahhoz bizony falat kell bontani. Próbálkozhatunk résekkel, de egy idő után kényelmetlenné válik a kukkolás.

A Szoba Színház első, bemutatkozó előadását a nemrég felújított Reök-palotában, az épület adottságait kihasználva, egyfajta „társasház-múzeumban” tekinthetik meg a nézők; akik betekintést nyerhetnek a lakók szobáiba, életébe, kapcsolataiba – és ez egyszer kívülről szemlélhetnek egy lakóközösséget, amelynek kivételesen nem szenvedő alanyai.

Szereplők:

Bíró Lilla
Harkai István
Teby Katalin
Hajdú Péter
Varga Norbert
Goda Szilvia
Lipták László
Tichy-Rács Ádám

Zene: Balázs Elemér
Koreográfus: Rózsa Miklós
Operatőr, vágó: Tóth Lambert
Rendezőasszisztens: Balogh Dalma
Rendező: Balogh Bálint